Co je to Hurricane Heat?

28.1.2020, 12:05
Zahlédli jste již někde zkratky HH4, HH12 nebo HH24? Co znamenají se detailněji povíme v tomto článku. Písmena HH je zkratka slov Hurricane Heat a následná číslovka znamená kolik hodin tato událost trvá. Přestože HH je organizován Spartan Racem, jde o něco velmi odlišného než známe z běžných závodů.

Na startu nedostanete žádné startovní čipy a v cíli nejde o nejlepší čas, ten je ostatně dopředu dán. V Hurricane Heat není místo pro individuální výkon, jde o čistě týmovou záležitost. Vše je podřízeno spolupráci a týmové akci. Celým tímto drillem prochází společně různě velká skupina (většinou neznámých lidí).

Narozdíl od závodu, kde jsou často dopředu známe přesné překážky, zde netušíte na co se připravit. Dopředu budete informováni pouze o povinném vybavení (například čelovka, lihovka, lepící páska) a naopak vybavení které mít nesmíte (jídlo, pití, nože). Nečekají vás pouze fyzické překážky, ikdyž se můžete spolehnout, že fyzicky si také sáhnete na dno. Na rozdíl od běžných závodů je zde velmi náročná i psychická složka.

Vše je podřízeno spolupráci, jednotlivec nemůže drill dokončit. Může jít například o společné nošení břemene, nebo třeba i jednoho ze závodníků. Překážky které nelze bez spolupráce více lidí překonat atd. Ve všech úkolech malá skupina závodníků spolupracuje. Nízkému počtu závodníků odpovídá i vyšší cena, které je nejméně 100 EUR. Za tyto peníze ale dostanete své. Sáhnete si na dno tak, jako v žádném jiném klasickém překážkovém závodě.

Zatím jediným oznámeným Hurricane Heatem pro tento rok je u nás Winter Brno 2020, který se koná 8. února. Velmi pravděpodobně ale budou průběžně oznámeny ještě další závody.


Gladius od Gladiator Race
Novinkou tohoto roku je událost podobného ražení od Gladiator Race. Nese jméno Gladius a konat se tento rok bude hned 4x. Všechny závody budou 12 hodinové a konají se vždy zhruba s odstupem čtvrt roku. Pořadatel je popisuje jako: "Dvanáct hodin které si budeš pamatovat spoustu dní. Intenzivní zátěž která komplexně prověří tvoje fyzické i psychické schopnosti. Série aktivit a úkolů vyžadujících týmovou spolupráci a individuální odolnost.".

První odvážlivci si Gladius vyzkouší již 21-22. 2. 2020 v Lanškrouně. Zatím o novince není známo příliš podrobností. Po konání prvního Gladia se však jistě internet zaplní prvními zkušenostmi.


Závodíš? Mohlo by Tě zajímat

Kovový věšák na medaile - nejsem princezna pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Nejsem princezna, umím zabrat
999 Kč  Více
Čelenka #live4ocr pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Zmrzlé uši už nikdy více
199 Kč  Více
Přívěšek s motivem helmy pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Vrať se s medailí, nebo vůbec!
290 Kč  Více
Dámské oblečení Pánské oblečení Tašky a batohy Věšáky na medaile Tréninkové pomůcky Přívěšky a známky Ostatní


Nejnovější články

Urban Challenge - překážkový běh opravdu pro každého?

Brněnský závod, který je další zastávkou v sérii Urban Challenge, je unikátní zejména svoj ...více

Kalendář překážkových závodů pro rok 2023

Jako každý rok pro Vás máme tzv. termínovku, neboli kalendář všech českých překážkových zá ...více
více článků
Sledujte nás
Mohlo by Vás zajímat
Sportovní tričko ručkování / #life4ocr pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Nejsem žádná princezna
399 Kč  Více
Vojenská psí známka helma pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Ten správný přívěšek pro chlapa
149 Kč  Více