Jindřichohradecký Lev - netradiční OCR závod

19.7.2021, 18:38
Pokud ještě nemáte na začátek září závodní plány, měli byste věnovat pozornost netradičnímu OCR závodu jménem Jindřichohradecký Lev, který se koná 4. září. Čím je netradiční? Závod totiž vzniká ve spolupráci s armádou a probíhá ve velice zajímavé lokalitě - areálu vojenského cvičiště. Na více jak pět kilometrů dlouhé trati si vyzkoušíte přes 30 překážek, často takových, s jakými se potýkají profesionální vojáci při svém výcviku.

První Jindřichohradecký Lev se odehrál roku 2019, minulý ročník byl pak bohužel z pandemických důvodů zrušen. O to více nápadů ale organizátoři mohli zapracovat do ročníku 2021. O detailnější informace a novinky se s námi v rozhovoru podělil organizátor závodu Jiří Chalupský:

1) Čím je Jindřichohradecký Lev speciální oproti jiným závodům?
Závod je speciální především svou vojenskou tématikou a zaměřením. Jindřichohradecký Lev je extrémní překážkový závod pořádaný ve spolupráci s 44. lehkým motorizovaným praporem na vojenském cvičišti v Jindřichově Hradci. Mimo konání závodu je vstup do tohoto prostoru zakázán. Závodníci se mohou těšit na velké množství překážek na krátké vzdálenosti. Na jejich správné překonávání a případné plnění handicapů bude dohlížet vojenský dozor. Zakládáme si na poctivém přístupu a fair play.

2) Jaké novinky od předchozího ročníku čekají na závodníky?
Největší novinkou letošního ročníku je vytvoření vojenské kategorie. Závodu se mimo jiné zúčastní 4-členné týmy tvořené z profesionálních vojáků jednotlivých praporů v České republice. Závodníci tak budou mít možnost porovnat své časy s profesionálními vojáky. Vojáci však budou vyhlašováni pouze v rámci své vlastní kategorie. Nebudou zahrnuti do celkového pořadí.

3) Závod spolupořádá 44. lehký motorizovaný prapor, na jaký se díky tomu mohou diváci i závodníci těšit doprovodný program?
Správně tušíte, že se vojenská tématika bude prolínat celou akcí. Na závodě bude probíhat výstava vojenské techniky a zbraní, bude zde vojenské rekrutační středisko, ale také "stan přežití", kde se závodníci a diváci budou moci od vojáků něco přiučit.

4) O závodu píšete, že závodníci budou překonávat stejné překážky, které překonávají profesionální vojáci. Absolvují vojáci pravidelně podobné překážkové běhy jako je Váš závod?
Není nám známo, že by se vojáci oficiální cestou pravidelně zúčastňovali veřejných překážkových závodů, jako tomu bude na našem závodě. Na trase Jindřichohradeckého Lva ale závodníci mimo jiné narazí i na překážky, které vojáci překonávají během svého výcviku.


Registrace jsou již otevřeny a až do 8. srpna se můžete přihlásit za velice atraktivní cenu 699Kč.


Závodíš? Mohlo by Tě zajímat

Sportovní tričko ručkování / #life4ocr pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Nejsem žádná princezna
399 Kč  Více
Vojenská psí známka helma pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Ten správný přívěšek pro chlapa
149 Kč  Více
Dřevěný věšák na medaile - nejsem princezna pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Nejsem princezna, umím zabrat
299 Kč  Více
Dámské oblečení Pánské oblečení Tašky a batohy Věšáky na medaile Tréninkové pomůcky Přívěšky a známky Ostatní


Nejnovější články

Urban Challenge - překážkový běh opravdu pro každého?

Brněnský závod, který je další zastávkou v sérii Urban Challenge, je unikátní zejména svoj ...více

Kalendář překážkových závodů pro rok 2023

Jako každý rok pro Vás máme tzv. termínovku, neboli kalendář všech českých překážkových zá ...více
více článků
Sledujte nás
Mohlo by Vás zajímat
Kovový věšák na medaile - No Pain, No Gain pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Bez práce nejsou medaile
679 Kč  Více
Přívěšek s motivem helmy pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Vrať se s medailí, nebo vůbec!
290 Kč  Více