Poznejte nejlepší OCR závodníky: Tomáš Maloň

6.10.2021, 11:22
Dnešním článkem bychom na Mudlife.cz rádi spustili novou sérii, která vám přiblíží naše nejlepší OCR závodníky a závodnice. V jednotlivých článcích se s vámi sportovci podělí o své začátky, tréninky, nebo třeba plány do budoucna. V prvním díle jsme vyzpovídali jednoho z výborných brněnských závodníků Tomáše Maloně, který reprezentuje tým Predator Workout Brno.

Tomáši, můžeš nám prozradit nějaké základní info o sobě?

Ahoj, zdravím čtenáře mudlife.cz. Jmenuji se Tomáš Maloň závodím za tým Predator workout Brno, je mi 31 let, jsem ženatý a mám jednoho malýho prcka, který má 3 roky a pomalu začíná okusovat své první závody.


Kdy a jak jsi se dostal k OCR závodům?

K OCR závodům jsem se dostal před 3 roky. Zúčastnil jsem se slovenského závodu Epic race v Brně na fotbalovém stadionu za Lužánkami, což mě zaujalo, jelikož jsem hrál fotbal a to spojení závodu s fotbalovým stadionem mě velice lákalo. Další závod jsem poté běžel Predator run v Brně na výstavišti a tímto závodem jsem OCR závodům propadl a začal jsem je objíždět po celé republice :)


Dělal jsi nějaký jiný sport dříve? Věnuješ se vedle OCR ještě jinému sportu?

Od mala hraji fotbal, ale vyzkoušel jsem k tomu spoustu dalších sportů, byl jsem takový všeuměl. Což si myslím mi dost pomáhá i při OCR závodech. Ale od letošního roku je již OCR na prvním místě a fotbal šel stranou, ještě dohrávám sezónu ale od zimy již se budu věnovat pouze tréninkům na závody, rodině a stavbě našeho domečku.



Jak vypadá tvoje příprava a kolik času je nutné ji věnovat?

Moje příprava se skládá především z běhu, kterému věnuji 4-5 jednotek týdně. Snažím se běhat co nejvíce v kopcích a rychlostní tréninky zvládám v okolí bydliště, případně cyklostezce. K tomu se snažím zařadit jeden specializovaný trénink na překážky pod vedení našeho trenéra Lukáše Hurta z Predator workout Brno a dvakrát týdně cvičím buďto doma převážně s vlastní vahou nebo jdu do fitka na nějakou skupinovou lekci jako je crosstrénink, nebo nějaký intenzivní kruhový trénink celkem to dá tedy cca 9,5 -10 hodin týdně.


Jaké závody tě tento rok nejvíc oslovily a které považuješ za největší úspěch?

Tohle je těžká otázka jelikož každá závodní série má své kouzlo. Letos se mi nejvíce dařilo na Excalibur race. Mám radši závody kde jsou překážky vyváženy s během, ale vybrat jednu sérii jeden typ závodu to asi nedokážu. Na každém z nich si vždy najdu to své :)

Letošní úspěchy:
- 3. místo v kategorii na Gladiator race MAX ŠIKLŮM MLÝN 12KM+
- 1. místo Bedřichovský bastard ELITE 21km+
- 1. místo Geroy Přerov elite 8km+
- 1. místo celkově Excalibur race Vranov Hell a Sky
- 1. místo Beton race HARD Original 8km+
- 1. místo Excalibur race Helfštýn Hell+Sky
- a také jsme mistry ČR v OCR mix štafetě s Lukášem Hurtem a Kačkou Pokornou



Pravidelně se úspěšně účastníš i mistrovství ČR v OCR, máš nějaké cíle čeho tam dosáhnout v příštích letech?

Mým cílem je se dále přibližovat našim nejlepším závodníkům a když mě to sedne tak je třeba i začít porážet :) budu pro to v tréninku dělat maximum. Chtěl bych se i zúčastnit nějakých zahraničních závodu buďto ze série Spartan race nebo ME v OCR ale nejdůležitější je momentálně postavit dům a pak se uvidí.


Sezóna nám pomalu končí. Jaké máš hlavní závodní cíle pro příští rok?

Tento rok mě ještě čekají 2 závody a to Gladiator race v Praze spíše jako takový tréninkový závod před Spartan race na Dolní Moravě kde očekávám pořádně náročně závody v horách v elitě. Na ty se moc těším a doufám že se mi povede nějaký pěkný výsledek. Příští rok mám jako hlavní cíl MČR v OCR, kde již netrpělivě čekám na termín konání, který by měl být hned z kraje sezóny. Tam budu směřovat zimní přípravu a dále se uvidí jak moc mě stavba dovolí.



A na závěr, jaká je tvoje nejnenáviděnější překážka a naopak ta oblíbená?

Tak nejnenáviděnějsi je asi překážka ClimbOver která mě už několikrát vytrestala a závod jsem na ní zazdil i když pro dost lidí není tak náročná já s ní mám problémy. Je to překážka kde člověk musí vyšplhat na laně, které je upevněno na dřevěné kládě. Nahoře si musí udělat pořádný zámek a dostat se přes kládu a slézt dolů. Nejoblíbenější asi různé typy Lowrigu které mě baví a většinou s nimi nemám problém :)


Závodíš? Mohlo by Tě zajímat

Kompresní legíny #live4ocr pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Ať ostatní závidí
899 Kč 450 Kč  Více
Segment pro trénink prstů (2ks) pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Pro maximální sílů prstů
1000 Kč  Více
Dřevěný věšák na medaile - v cíli spolu pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Na startu spolu, v cíli spolu
339 Kč  Více
Dámské oblečení Pánské oblečení Tašky a batohy Věšáky na medaile Tréninkové pomůcky Přívěšky a známky Ostatní


Nejnovější články

Urban Challenge - překážkový běh opravdu pro každého?

Brněnský závod, který je další zastávkou v sérii Urban Challenge, je unikátní zejména svoj ...více

Kalendář překážkových závodů pro rok 2023

Jako každý rok pro Vás máme tzv. termínovku, neboli kalendář všech českých překážkových zá ...více
více článků
Sledujte nás
Mohlo by Vás zajímat
Tréninkové koule 80mm (2ks) pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Viset na koulích není jen tak
600 Kč  Více
Kovový věšák na medaile - pneu pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Svoje medaile neschovávám
899 Kč  Více