Jaký byl Jindřichohradecký Lev 2021?

11.10.2021, 11:41
První poprázdninový víkend, 4. září, se v Jindřichově Hradci odehrál tak trochu netradiční závod Jindřichohradecký Lev. Po vynucené pauze v minulém roce šlo o druhý ročník, který přinesl mnoho novinek. Díky zapojení české armády a unikátní vojenské lokalitě si mohli závodníci vyzkoušet netradiční překážky a zažít zajímavý doprovodný program.

Vyzpovídali jsme proto jednoho z téměř čtyř set účastníků, Pavla krále, aby nám svoje zážitky z originálního OCR závodu popsal.


Jindřichohradecký Lev: Závod s jedinečnou atmosférou

Až do Jindřichohradeckého Lva byl můj názor na překážkové závody poměrně vyhraněný, tedy že jde o akci, kde se spousta lidí proběhne pár kilometrů po lese a překoná několik ne zas tak těžkých překážek. A aby se závod mohl označit za extrémní, tak se u toho všichni od hlavy k patě vyválí v bahně, protože jenom fotka plná bahna na Facebooku ukáže, jaký jsem právě absolvoval extrém. A protože se u nás překážkové závody objevily poměrně náhle jako součást dobrého business plánu, tak mi tyto závody přišly zajímavé spíše z hlediska managementu či marketingu, ale již podstatně méně sportovně.

No a letos dávám na Facebook fotku, jak se plazím blátem pod ostnatým drátem a sdílím nadšení z umístění. A tuhle změnu způsobil Jindřichohradecký Lev. Jindřichohradecký Lev a parta nadšenců jej pořádající mě dokázali nejen motivovat, abych si překážkový závod nejprve zkusil a pak zopakoval, ale hlavně změnit názor na podobné závody a přemýšlet o účasti na jiných podobných závodech. Co způsobilo takový zvrat?

Především za to může úžasná atmosféra závodu, která je namíchána z několika ingrediencí. V prvé řadě ji tvoří samotní organizátoři, kteří propojují zápal a nadšení s precizní organizací. Za druhé zapojení armády poskytuje mimořádné zázemí (např. teplé sprchy), dozor vojáků na překážkách, možnost porovnat výkony s profesionálními vojáky, ale také originální doplňkový program s ukázkami vojenské techniky. Takže kromě občerstvení zbývá spousta možností, jak strávit čas do vyhlášení a například samopal jsem měl v ruce naposledy někdy na základní škole a některé vychytávky na přežití jsem dosud neznal. A k dobré atmosféře hodně přispívají i usměvaví dobrovolníci a dobrovolnice nejen z Fakulty managementu. Jediné, co letos chybělo, byla pořádná afterparty. Ale chápu, že hygiena by z party radost mít nemusela a alespoň se v neděli lépe vstávalo.

A trať samotná? Zatím nemůžu srovnávat typ překážek s jinými závody, ale líbí se mi, že ty „úspěšné“ překážky z minulého ročníku zůstaly a přibyly nové zajímavé, originální, a i trochu překvapivé. A náročnost závodu je přesně taková, že dokáže spojit závod pro nabušené borce a borkyně se závodem pro gaučové brambory – záleží jen na to, jaký si dá člověk cíl. Na to, aby člověk vyhrál, už musí být ve výborné kondici. Se solidní fyzičkou a všestranností se dá dosáhnout solidního umístění ve výsledkové listině a ti, co si to jdou poprvé zkusit a přežít, se do cíle také dostanou ještě před vyhlášením. A bez ohledu na výsledek si většina závodníků poměrně dost hrábne, takže silné zážitky mají všichni, a to je to, co spojuje.









Závodíš? Mohlo by Tě zajímat

Sportovní tričko pneu / #life4ocr pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Umím za to zabrat
399 Kč  Více
Plecháček #live4ocr pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Stylový a praktický na cesty
305 Kč  Více
Stolní držák na medaile pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Jen pro tu nejcennější
209 Kč  Více
Dámské oblečení Pánské oblečení Tašky a batohy Věšáky na medaile Tréninkové pomůcky Přívěšky a známky Ostatní


Nejnovější články

Urban Challenge - překážkový běh opravdu pro každého?

Brněnský závod, který je další zastávkou v sérii Urban Challenge, je unikátní zejména svoj ...více

Kalendář překážkových závodů pro rok 2023

Jako každý rok pro Vás máme tzv. termínovku, neboli kalendář všech českých překážkových zá ...více
více článků
Sledujte nás
Mohlo by Vás zajímat
Kompresní legíny #live4ocr pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Legíny nejsou jen pro holky
899 Kč 450 Kč  Více
Multifunkční bežecký opasek pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Ať už nemusím běhat s klíčema v ruce
229 Kč  Více