Má smysl řešit úrazové pojištění na překážkové závody?

7.11.2021, 10:06
Účastníte se Spartan race, Gladiator race, nebo jiných extrémních závodů? A řešíte speciální pojištění? Pokud odpovídáte ne, možná byste měli. Asi si říkáte, že klasické zdravotní pojištění bude krýt i případně úrazy na závodech. Velmi pravděpodobně byste však v případě nějakých zdravotních problémů zjistili, že to tak snadné nebude.

Zranění vzniklá během sportu obvykle zdravotní pojištění kryje. Důležité ovšem je, zda-li OCR závody podle pojišťovny do běžných sportů spadají. Konkrétní podmínky jsou samozřejmě u každé pojišťovny mírně odlišné, u většiny z nich však překážkové závody spadají do extrémních sportů, nebo obecně rizikových aktivit. A právě tyto speciální aktivity, u nichž je zvýšené riziko úrazu, jsou často výjimkou, na kterou se pojištění nevztahuje. Pokud si chcete být jisti, je nejlepší se přímo zeptat u Vaší pojišťovny, zda-li tento konkrétní druh aktivity vaše pojištění kryje, nebo má výjimku.

Jak je to s úrazovým pojištěním? Zodpovědně jste si udělali speciální úrazové pojištění a spoléháte že vás chrání i na překážkových závodech? Bohužel, situace je velmi podobná jako u klasického zdravotního pojištění. OCR závody jsou často klasifikovány jako extrémní aktivity. Opět je tak nejlepší si přímo u Vaší pojišťovny zjistit, jaké jsou její podmínky pro tyto případy.

Pokud se účastníte i závodů v zahraničí, nastává opět stejný problém. I pokud si zodpovědně uděláte cestovní pojištění, velmi pravděpodobně nebude rizikové aktivity krýt. Na stránkách pojišťoven obvykle naleznete přímo detailní seznam aktivit, které nejsou kryty. Před sjednáním pojištění je tak vhodné si tyto věci nastudovat, jinak se může stát, že pouze vyhazujete peníze, ale pojištění vás ve skutečnosti nechrání.

Jaké je tedy nejlepší řešení ohledně pojištění proti zranění na překážkových závodech? Jako nejvhodnější se jeví krátkodobé (ideálně pouze na jediný den který závodíte) úrazové pojištění, které explicitně zahrnuje i krytí pro extrémní závody. Přesně takový produkt nabízí např. pojištovna UNIQA. V seznamu extrémních aktivit, které jsou kryty, jsou extrémní závody přímo uvedeny (resp. jako "spartan race"). Pojištění lze snadno sjednat online během pár minut. Důležité je pouze pamatovat na to dostatečně dopředu. Pojištění totiž nelze sjednat na stejný den, nejdříve na ten následující. Pokud si tak vzpomenete až v den závodu, máte již smůlu. Na výběr jsou pak tři varianty v ceně od 50Kč až po 107Kč. Snadno si tak můžete pojistit rizikový závod, pouze na jediný den, bez vázání na delší období a za rozumnou cenu.


Závodíš? Mohlo by Tě zajímat

Batoh OCR pro závodníky překážkových závodů (OCR)
OCR je moje vášeň
299 Kč 150 Kč  Více
Dřevěný věšák na medaile - nejsem princezna pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Nejsem princezna, umím zabrat
299 Kč  Více
Stolní držák na medaile pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Jen pro tu nejcennější
209 Kč  Více
Dámské oblečení Pánské oblečení Tašky a batohy Věšáky na medaile Tréninkové pomůcky Přívěšky a známky Ostatní


Nejnovější články

Urban Challenge - překážkový běh opravdu pro každého?

Brněnský závod, který je další zastávkou v sérii Urban Challenge, je unikátní zejména svoj ...více

Kalendář překážkových závodů pro rok 2023

Jako každý rok pro Vás máme tzv. termínovku, neboli kalendář všech českých překážkových zá ...více
více článků
Sledujte nás
Mohlo by Vás zajímat
Kompresní podkolenky modré #live4ocr pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Trocha komprese, ať to potom nebolí.
429 Kč 215 Kč  Více
Kompresní tričko #live4ocr pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Růžová prostě sluší
749 Kč 375 Kč  Více