MČR v OCR 6. - 8. května 2022 v LANŠKROUNĚ

19.4.2022, 17:23
Ve dnech 6. - 8. května 2022 se uskuteční již 6. Mistrovství ČR v OCR (Obstacle Course Racing neboli extrémní překážkové závody) tentokrát na Atletickém stadionu Romana Šebrleho v Lanškrouně a v okolí lanškrounských rybníků. Jde o závod extrémního typu, kde malí i velcí závodníci kombinují běh s různými technickými, silovými i balančními překážkami. Součástí MČR budou také dětské závody a jejich vlastní Mistrovství ČR. Nejmladší kategorie je již od 4 let a děti jsou doprovázeny rodičem. MČR je tedy ideální víkendová aktivita pro všechny aktivní rodiny, které chtějí zažít trochu nevšední zážitek. Velké díky zde patří zejména městu Lanškroun, které s celkovou organizací mistrovství pomohlo. 

Od pátku do neděle se zde bude bojovat o republikové tituly ve čtyřech kategoriích, jenž jsou Stadion 400m, 3K, 12K a štafety družstev. Trasy budou připraveny jak pro elitní dospělé závodníky, tak pro děti a na své si přijdou i závodníci, kteří budou chtít závodit ve věkových kategoriích, či ve vlně FUN, kterou si může vyzkoušet opravdu každý. Areál atletického stadionu nabídne i bohatý doprovodný program a občerstvení pro všechny návštěvníky a diváky.



Poprvé v historii je MČR v OCR označeno jako “otevřené”, což znamená, že se mohou přihlašovat i zahraniční závodníci z celého světa a budou závodit ve speciální vlně “international wave”. Bude to jedinečná podívaná pro diváky, kteří se mohou přijít podívat na opravdové světové špičky bojující o titul s českými reprezentanty. 

Koncept závodu MČR je připraven ve spolupráci s dalšími organizátory závodních sérií (Gladiator Race, Predator Race, atd.), aby byla zajištěna různorodost překážek. Tento koncept je v České republice jedinečný. 
Již druhým rokem je také součástí MČR Armáda České republiky, která dodává vojenskou techniku, kterou si oblíbili nejen závodníci, ale i diváci a návštěvníci. Těšit se můžete například na přehlídku tanků, vyprošťovacích tanků a různých bojových vozidel. 



Celý závodní víkend by se neobešel bez jedné z nejdůležitějších složek, kterou jsou dobrovolníci. Pokud byste chtěli zažít MČR z této druhé strany, neváhejte a přihlašte se nám do řad dobrovolníků a užijte si s námi den naplno. 

Více informací, harmonogram a možnost registrace najdete na www.prekazkovysport.cz.



Závodíš? Mohlo by Tě zajímat

Kovový věšák na medaile - nejsem princezna pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Nejsem princezna, umím zabrat
999 Kč  Více
Kompresní legíny #live4ocr pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Legíny nejsou jen pro holky
899 Kč 450 Kč  Více
Sportovní láhev pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Stylová, lehká, praktická
309 Kč  Více
Dámské oblečení Pánské oblečení Tašky a batohy Věšáky na medaile Tréninkové pomůcky Přívěšky a známky Ostatní


Nejnovější články

Urban Challenge - překážkový běh opravdu pro každého?

Brněnský závod, který je další zastávkou v sérii Urban Challenge, je unikátní zejména svoj ...více

Kalendář překážkových závodů pro rok 2023

Jako každý rok pro Vás máme tzv. termínovku, neboli kalendář všech českých překážkových zá ...více
více článků
Sledujte nás
Mohlo by Vás zajímat
Dřevěný věšák na medaile - nejsem princezna pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Nejsem princezna, umím zabrat
299 Kč  Více
Skládací láhev pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Nezaberu žádné místo navíc
59 Kč  Více