Poznejte nejlepší Ninja závodníky: Lucie Badalíková

16.5.2022, 17:40
V novém speciálním rozhovoru vám představíme další skvělou českou OCR závodnici, která se věnuje i spřízněnému ninja sportu. Právě v tom vybojovala historický úspěch pro české závodníky - 3 medaile z mistrovství světa v USA. Jak se na podobnou událost dá dostat a co obnáší příprava?

Můžeš se trochu představit těm čtenářům, kteří by tě náhodou neznali?

Ahoj, jmenuji se Lucie Badalíková, OCR sportu se věnuji už delší dobu. Pravda nejsem tolik vidět, ale mám už něco za sebou. Například jsem jako první z Čech dokončila Ultra v Polsku, jako první z Čech jsem reprezentovala na MS Ninja, účastním se pravidelně MS i ME v OCR a další… Pořádám výukové OCR kurzy, kde se snažím lidem předat co nejvíce informací pro zlepšení tréninku a hlavně se bavit!

Kromě OCR se aktivně věnuješ i Ninja sportu. Jak ses k tomuto, u nás ještě ne příliš rozšířenému sportu, dostala?

Vždy mě na OCR bavily hlavně překážky, čím těžší byly, tím více mě závod bavil. Ráda jsem hledala pravé výzvy. Až jsem v Polsku narazila na Ninju. Nakonec mě to pohltilo a navíc díky spolupráci s Czech Ninja Community mám skvělý prostor pro trénink.



Minulý měsíc jsi se zúčastnila MS National Ninja League v USA, jak těžké je se na takovou soutěž dostat?

Je nutné se prvně kvalifikovat. Tak jako u každého MS má NNL své kalifikační limity a kola. Kvalifikačních eventů v Evropě je hodně poskromnu, takže pro nás je zatím možná cesta kvalifikace přímo před eventem v USA určené pouze pro zahraniční závodníky. ALE! Nesmíš si dovolit žádnou chybu a trať dokončit na 100%. Organizátoři samozřejmě myslí na to, že ujedeme dlouhou cestu a trať zjednoduší, ale i tak to není žádná procházka, stage obsahuje balanc, přeskoky, houpačky, prostě žádný prostor pro chybu, jinak končíš a můžeš jet zpátky domů bez nároku na MS. Video z této kvali mám také na svém profilu. Na formátu NNL je nejtěžší si uvědomit, že na celou stage máte jen jeden pokus. Druhá věc je samotný trénink pro takový event, protože je diametrálně vzdálen tomu co známe. Takže to shrnu, ano není to pro každého. Jen ti nejlepší z celého světa jsou schopni se kvalifikovat a natrénovat na TOP



Získala jsi zde historicky první medaile z tohoto sportu pro ČR. Pověz nám o celé události více

Ano získala jsem celkem 3 medaile. Toto MS je nejtěžší z Ninja asociací. Celý šampionát se dělil na různé disciplíny. Byly zde Stage a Skills section. Ve stage se, jedná o krátkou trať, kterou musíte zvládnout za relativně krátkou dobu, pokud se vám ze Stage 1 podaří dostat do 25% nejlepších závodníků, postupujete do Stage 2, která už je těžší, poté 20% postupuje do Stage 3, kterou dokončí už opravdu jen ti TOP. Samotné Skills jsou celkem 4, jedná se o různé individuální disciplíny, které jdou hned po sobě a jsou na rychlost a sílu. Například různé přeskoky na čas, krátká dráha na čas, ručkování na čas, atd. Veškeré skills jsem nahrála na svůj profil, tak můžete mrknout. Vyhlašování samotných disciplín je opravdu složité. Vyhlašuje se nejlepší závodník ze Stage 1, dále nejlepší závodník za všechny stages, nejlepší závodník za všechny skills, poté nejlepší závodník v kombinaci stages a skills dohromady a menší umístění jsou pak v jednotlivých skills. Mě se podařilo získat medaile ve stages celkově, nejsilnějším ninjovi(kombinace stages a skills) a poté v jednom ze skills. Celá akce byla opravdu obrovského formátu, každá kategorie měla svoji dráhu. Vše probíhalo v obrovské hale, která byla plná diváků, takže to mělo opravdu grády!



V ČR zatím nejde o příliš známý sport, zlepšuje se v poslední době situace?

V ČR se asi Ninja zatím bojíme, je to něco těžšího než známe. Je tu více populární OCR. Myslím, že letos nám pomohli Czech Ninja Games, a také že se s Czech Ninja Community snažíme podporovat všechny, kdo to chtějí zkusit. Věřím, že se jednou dočkáme větších soutěží podobného formátu i zde.

Jaké máš v ninja oblasti plány pro další roky?

Moje plány jsou teď příprava na další MS, tentokrát ale asociace UNAA, což je zase jiný druh Ninja a na příští rok se uvidí. Ráda bych zabojovala o titul mistra světa v NNL. Co mohu prozradit je, že chystáme nové prostory s Czech Ninja Community a věřím, že pro závodníky i nadšené milovníky překážek to bude skvělé místo pro trénink. Úplně čerstvá novinka je, že jsem se stala ambasadorem pro Ninja Series.






Závodíš? Mohlo by Tě zajímat

Kompresní podkolenky modré #live4ocr pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Trocha komprese, ať to potom nebolí.
429 Kč 215 Kč  Více
Přívěšek s motivem helmy pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Vrať se s medailí, nebo vůbec!
290 Kč  Více
Funkční mikina OCR pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Život je plný překážek
699 Kč 350 Kč  Více
Dámské oblečení Pánské oblečení Tašky a batohy Věšáky na medaile Tréninkové pomůcky Přívěšky a známky Ostatní


Nejnovější články

Urban Challenge - překážkový běh opravdu pro každého?

Brněnský závod, který je další zastávkou v sérii Urban Challenge, je unikátní zejména svoj ...více

Kalendář překážkových závodů pro rok 2023

Jako každý rok pro Vás máme tzv. termínovku, neboli kalendář všech českých překážkových zá ...více
více článků
Sledujte nás
Mohlo by Vás zajímat
Dřevěný věšák na medaile - pneu pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Svoje medaile neschovávám
339 Kč  Více
Kovový věšák na medaile - No Pain, No Gain pro závodníky překážkových závodů (OCR)
Bez práce nejsou medaile
679 Kč  Více